Studentinformation

Vi vill att dina studier skall vara effektiva och givande. Men fritiden är också viktig.

På Högskolecentrum Ljungby finns fler utbildningar och studentföreningen FAST, som arrangerar olika aktiviteter både under kvällstid och på helger.

Att studera på Utvecklingscentrum för Servicetekniker innebär att du får hjälp med studentbostad. Du som ska bli fältservicetekniker hyr din lägenhet i bekväm närhet till skolan.

Du som studerar Service Management för att bli servicechef eller arbetsledare får en veckas koncentrerad utbildning per månad och kan hyra studentbostad eller hotellrum till specialpris.

Vi vill att du som väljer någon av de här två spetsutbildningarna ska vara med och påverka utformning och detaljer. Engagemang, närhet och samarbete med både studenter och företag är viktiga ledord i vår strävan för trivsel och goda resultat.

 

   

 

Studiemedel

Fältservicetekniker mobila arbetsmaskiner är en 2-årig utbildning på 400 Yhp som berättigar till CSN-bidrag och är helt avgiftsfri.

 

 

 

 

 

 

FAST - Festligt Ambitiösa STudenter i Ljungby

FAST är Högskolecentrum Ljungbys alldeles egna studentförening som drivs av studenter på skolan med stöd från HCLY.

FAST anordnar pub- och aktivitetskvällar för alla studenter i Ljungby. Våra medlemmar har rabatter hos olika företag i Ljungby och vi samarbetar med Studentkortet som ger ytterligare rabatter än de som gäller lokalt i Ljungby. www.studentkortet.se

FAST arbetar hela tiden med att utveckla verksamheten och tar gärna emot idéer på vad man kan göra. FAST har också en egen Facebookgrupp där olika nyheter läggs ut.

Kontakta FAST på fast@hcly.se
För ytterligare information om FAST, se www.hcly.se